BlogKoning.nlBlogKoning.nl

Winkelen in New York

New York is een walhalla voor de shopliefhebbers. De wereldstad is dan ook een populaire bestemming voor een stedentrip. Natuurlijk kan jij als vakantieganger een groot aantal wereldberoemde bezienswaardigheden gaan bewonderen, maar je kan ook een dagje gaan winkelen. Dat raden wij zeker aan, want alle bekende ketens zijn gevestigd in New York. Sterker nog, er zijn bijzonder veel flagship stores te vinden in de stad. Ongeacht jouw budget is er altijd wel iets leuks te vinden in New York. Wij nemen alle mogelijkheden even met jullie door!

Sale in New York

In Europa zijn er bepaalde weken in het jaar dat er kan worden genoten van de uitverkoop in de winkel. Dat is in New York wel even anders, want de stad kent geen echte uitverkoopperiodes. Normaliter kan jij wel in de meeste winkels een koopje scoren, maar het aanbod aan sale-artikelen is beperkt. Dat komt vooral doordat er veel outletwinkels zijn gevestigd in de omgeving van New York en die zijn het hele jaar door geopend. Het is dus weldegelijk mogelijk om een mooie deal te scoren in New York.

Er is trouwens wel een speciale dag in het jaar dat de winkels stunten met geweldige kortingen, wij hebben het dan over Black Friday. De Amerikanen shoppen doorgaans op Black Friday alvast de cadeautjes voor de kerstperiode. De beste aanbiedingen in het jaar zijn alleen verkrijgbaar tijdens deze dag en alle winkels doen mee met de promotie. Het fenomeen is ook overgewaaid naar Nederland. Echter zijn de Nederlandse aanbiedingen niet te vergelijken met de stuntprijzen in de Verenigde Staten.

Fifth Avenue

In New York kan jij het beste een bezoekje gaan brengen aan Fifth Avenue. Het is overigens wel een winkelstraat voor de bezoekers met een flink budget. De bekendste en meest luxe merken zijn gevestigd in de winkelstraat. Je moet denken aan Jimmy Choo, Louis Vuitton en Armani. Echter kan je ook wat goedkoper shoppen, bijvoorbeeld in de winkel van Tommy Hilfiger. Liefhebbers van mooie tassen raden wij aan om eens binnen te wandelen bij Michael Kors.

Broadway & Times Square

In de Verenigde Staten is alles net groter dan in Nederland, dat blijkt ook wel uit de winkels op Broadway en Times Square. Allereerst is het echt een aanrader om Macy’s te bezoeken, het grootste warenhuis van de Amerikaanse stad. Buitenlandse bezoekers kunnen een kortingspas ontvangen en genieten van 10% extra korting op alle producten in het warenhuis. Daarnaast kan jij verschillende enorme winkels bezoeken van Tiffany’s en Toys ‘R Us. De laatstgenoemde speelgoedwinkel is ook te vinden in het American Dream winkelcentrum.

Wat zijn de openingstijden van de winkels?

New York is een levendige stad en er is 24 uur per dag wel iets te beleven. Er zijn veel kleine deli’s te vinden door de stad en die zullen nooit sluiten. De meeste grote winkels en ketens zijn geopend van 08:00 of 10:00 uur tot 22:00 uur. Er zijn uitzonderingen, zo is de bekende M&M’s winkel geopend tot 00:00 uur. Het is handig om van te voren online even de openingstijden te controleren. Het is ook handig om te weten dat de meeste winkels ook op de zondag gewoon geopend zijn, maar wellicht ietsje eerder de deuren sluiten.

Hoeveel mag ik invoeren?

Jij moet als toerist natuurlijk wel rekening houden met wat en hoeveel jij mag invoeren aan goederen. Als jij terugreist naar Nederland, dan mag jij kosteloos voor 430,00 euro aan goederen meenemen. Ga jij echter over dat bedrag heen, dan zal je over het gehele bedrag belasting moeten afdragen in Nederland. Het invoerbedrag is per persoon, dus daar moet jij wel rekening mee proberen te houden wanneer je terugvliegt.

Winkelen met hoge kortingen

Nederlanders zijn dol op koopjes en ook daarvoor kan jij prima afreizen naar New York. In bepaalde delen van New York zijn outlet winkelcentra te vinden. Het gaat dan om bekende ketens die restanten aanbieden met extra hoge kortingen. Let op, de outlet winkelcentra zijn niet gevestigd in het centrum van New York. Wij raden je aan om een bezoekje te brengen aan het Woodbury Common Premium Outlets. Het is één van de grootste outlet winkelcentra ter wereld. Je kan nu alvast een transfer naar het winkelcentrum bezoeken. Je zal dan ook een gratis boekje ontvangen met extra kortingsbonnen.

American Dream Mall

In New Jersey kan jij een kijkje gaan nemen in de American Dream Mall. Het is één van de grootste overdekte winkelcentra ter wereld. Je hebt de keuze uit meer dan 450 winkels, tientallen eetgelegenheden en activiteiten. Je kan bijvoorbeeld een pretpark bezoeken of jezelf vermaken in het zwembadparadijs. Daarnaast zijn er een tweetal minigolfbanen in het winkelcentrum gevestigd.

Tips voor shopliefhebbers in New York

New York telt onwijs veel winkels, maar sommige shopliefhebbers zijn op zoek naar de pareltjes. Hieronder hebben wij enkele tips genoteerd:

– Dean & Deluca

In 1977 werd ‘Dean & Deluca’ geopend in het centrum van New York. De delicatessenzaak is een begrip in de stad en een must voor iedereen die dol is op goed en vers eten. De beste pasta’s in de stad kan jij hier nuttigen, maar je kan ook binnenstappen voor een heerlijk kopje Italiaanse koffie of een broodje. Je kan in de zaak zelf een hapje eten of een maaltijd meenemen naar de hotelkamer.

– Century 21

Er zijn veel merken die erg populair zijn, maar ook bijzonder prijzig. In dat geval moet je zeker gaan winkelen bij Century 21. Het warenhuis is gericht op kleding met extreem hoge kortingen. Je kan het dan ook wel zien als een outlet warenhuis en ook de lokale bevolking komt hier graag om te shoppen.

– M&M’s World

Bijna iedereen is gek op chocolade, zoals M&M’s. Het bekende chocolademerk heeft een gigantische winkel geopend op Times Square. De winkel is zelfs uitgegroeid tot een heuse toeristische trekpleister. De winkel is 2200 vierkante meter groot en alles wat met M&M’s te maken heeft is hier verkrijgbaar. Je kan zelfs eigen en gepersonaliseerde snoepjes laten maken, bijvoorbeeld als een cadeautje voor het thuisfront.

Press ESC to close