BlogKoning.nlBlogKoning.nl

Waarom je zou kiezen voor een adult only vakantie

Je ziet het steeds vaker voorbij komen, een adult only vakantie. Mensen krijgen hier vaak al een verkeerd beeld bij, maar dit hoeft niet te kloppen. Het is precies wat de naam al zegt. Een vakantie zonder kinderen om je heen. Waarom zou je kiezen voor een adult only vakantie? We gaan je er alles over vertellen!

Wat is een adult only vakantie precies?

Een adult only vakantie is precies wat het zegt, een vakantie met alleen maar volwassenen. Vaak is de vakantie voor het hele gezin het hoogtepunt van het jaar. Maar soms wil je ook gewoon op vakantie zonder kinderen om je heen. Of dit nu je eigen kinderen zijn of die van iemand anders.

Bij een adult only vakantie worden er regels gesteld aan de minimum leeftijd van gasten. Deze ligt bij sommige hotels op 16 jaar, maar bij de meeste op 18 jaar. Dit betekent dan ook dat er geen kinderen of baby’s toegelaten worden. Er zijn dus echt alleen volwassenen in het hotel of resort te vinden.

Waarom kiezen voor een adult only vakantie?

Er is tegenwoordig een groot aanbod aan adult only vakanties. Dit zijn vaak all inclusive hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Zo kun je echt volledig in alle rust en stilte genieten van alles wat het hotel te bieden heeft. Je kunt echt even geheel ontspannen en hoeft helemaal nergens rekening mee te houden.

Kinderen kunnen over het algemeen best veel geluid produceren. Wanneer ze hun zin niet krijgen of moe zijn, wordt er gehuild en geschreeuwd. Maar ook wanneer ze het juist wel naar hun zin hebben, wordt er hard gelachen en gegild. Daarnaast is er in bijna iedereen hotel of resort wel een entertainment club voor kinderen te vinden. Die gaan natuurlijk altijd precies wanneer jij met je boek bij het zwembad ligt, een wedstrijdje in het zwembad doen. In een adult only hotel heb je hier geen last van. Alle rust om je boek in de zon te lezen.

Echt even tijd voor elkaar

Je ziet steeds meer dat ouders kiezen om samen naar een adult only hotel gaan. Er lekker even tussenuit zonder de kinderen. Zo hebben ze eindelijk tijd voor zichzelf en voor elkaar. Wanneer er kinderen meegaan op vakantie, ben je toch vaak de hele vakantie met de kinderen bezig. Wanneer je terugkomt van vakantie voel je je dan allesbehalve uitgerust.

Wanneer de kinderen dus thuis blijven scheelt dit veel stress en kun je een stuk meer ontspannen. Je hoeft nergens meer rekening mee te houden, behalve met elkaar. Je kunt gewoon lekker tot ’s avonds laat op het terras genieten van de warme avonden en een drankje doen. Je hoeft er geen rekening mee te houden dat je op tijd terug moet zijn in het hotel, want de kinderen moeten naar bed. Het beste van allemaal natuurlijk niet vergeten, je kunt elke ochtend uitslapen want er staan geen kinderen aan je bed om je wakker te maken. Genieten van alle vrijheid!

Een schuldgevoel hebben is niet nodig

Zeker wanneer je als ouders voor het eerst op een adult only vakantie gaat, kun je schuldgevoelens krijgen. Dit is echt niet nodig. Je moet ook aan jezelf en je relatie denken en werken en een vakantie met z’n tweeën zal jullie hier zeker bij gaan helpen. Om de kinderen hoef je je ook echt geen zorgen te maken.

De meeste mensen brengen de kinderen onder bij familie of vrienden. Voor de kinderen is het dus ook een feestje als de ouders op vakantie gaan. Logeren bij opa en oma of bij een vriendje is ook al hartstikke spannend en voelt voor hen ook aan als een vakantie.

Wanneer je de kinderen van jongs af aan al eens uit logeren hebt laten gaan, dan zal het nog makkelijker zijn. Ze zijn dan al gewend dat hun ouders wel eens zonder hen weggaan. Ze weten dan niet beter en zien het als iets leuks en positiefs dat ze dan bij opa en oma mogen slapen.

Minimum leeftijd van een adults only hotel

Om er echt voor te zorgen dat je de juiste adults only vakantie boekt, zijn er een paar dingen waar je op moet letten bij het boeken van een hotel. Veel mensen denken al snel dat een adults only hotel te maken heeft met naturisme. Dit is zeker niet waar. De term adults only staat echt voor de minimum leeftijd die gesteld wordt aan de gasten.

De minimumleeftijd staat bij de meeste hotels en resorts ingesteld op 18 jaar. Maar er zijn ook genoeg hotels te vinden waar deze leeftijd 16 jaar is. Het gaat dus echt vooral om de jongere kinderen die geweerd worden in een adults only hotel.

Let er hierbij wel op dat er in sommige hotels wordt aangegeven dat kleding optioneel is. Dit betekent dat mensen er zelf voor mogen kiezen om zonder kleding bij het zwembad te gaan liggen bijvoorbeeld. Dit is wel iets waar je rekening mee moet houden of je je hierbij wel op je gemak zult voelen. Voor sommige mensen is dit dan ook juist een pluspunt en kiezen ze hier juist voor.

Waar staat een adult only hotel verder nog voor?

Als hoofdregel geldt er dus dat er geen kinderen onder de minimum leeftijd in het hotel mogen komen. Dit om ervoor te zorgen dat er vooral rust heerst in het adult only hotel. Het is dan ook logisch dat je ook als volwassene niet al te veel lawaai maakt. Zo kan hard lachen bij het zwembad of het maken van bommetjes, veel irritaties wekken bij mede gasten. Dit is namelijk precies de redenen waarom er geen kinderen in het hotel toegelaten worden.

Het hotel of resort wil voornamelijk een romantische of gezellig sfeer creëren voor mensen samen met hun partner of om tot rust te komen met vrienden. Ook zie je steeds meer mensen die in hun eentje op vakantie gaan en voor een adults only hotel kiezen. Zo kunnen ze echt optimaal genieten van de rust en luxe die het hotel biedt.

Press ESC to close