BlogKoning.nlBlogKoning.nl

Voetbalreis naar Borussia Dortmund

Borussia Dortmund is één van de bekendste voetbalclubs uit Duitsland. De club is gelegen in Dortmund, oftewel dichtbij de Nederlandse grens. Dat heeft als voordeel dat jij met het grootste gemak kan afreizen naar de Duitse stad en een wedstrijd van Borussia Dortmund kan gaan bezoeken. Dat raden wij ook zeker aan, want er zijn weinig voetbalclubs met zo’n fanatieke en trouwe aanhang. Borussia Dortmund staat te boek als een topclub en is ieder seizoen weer de grootste uitdager van het oppermachtige Bayern München. De club mag vrijwel ieder jaar weer deelnemen aan de UEFA Champions League en is één van de kanshebbers voor de DFB Pokal.

Geschiedenis van Borussia Dortmund

De voetbalclub Borussia Dortmund bestaat al sinds 1909 en kreeg al snel de naam ‘Ballspiel-Verein Borussia Dortmund. De sportclub is namelijk niet alleen actief in de voetbalsport. De handbalploeg van Borussia Dortmund behoort eveneens tot de nationale top, zowel bij de mannen als de vrouwen.

In de eerste tientallen jaren wist Borussia Dortmund nog geen successen te boeken in de nationale voetbalcompetitie. Echter sinds 1936 speelt de club voornamelijk op het hoogste Duitse niveau. In 1956 werd de landstitel gewonnen en dat kunststukje wist de voetbalclub 11 jaar later weer te herhalen. In de jaren zestig liet Borussia Dortmund ook van zich horen op internationaal niveau. In 1966 schreef de club geschiedenis door de European Winner’s Cup te winnen. In 1997 won de voetbalclub de UEFA Champions League.

In 2011 en 2012 was Borussia Dortmund opnieuw het sterkste in de Bundesliga. Het was een gouden periode, want in 2013 bereikte de club ook de finale van de UEFA Champions League. In de finale ging de ploeg ten onder tegen landsgenoot en rivaal Bayern München. Het winnende doelpunt viel laat in de wedstrijd en werd gescoord door Arjen Robben.

Signal Iduna Park in Dortmund

Een goede reden om te kiezen voor een voetbalreis naar Borussia Dortmund is het thuisstadion van de topclub. De ploeg speelt al zijn thuiswedstrijden in het Signal Iduna Park. Het is het grootste stadion van het land en biedt plaats aan meer dan 80.000 supporters. De meest fanatieke supporters zitten achter het doel en hebben de bijnaam ‘Gelbe Wand’ gekregen. De supporters die mogen plaatsnemen achter het doel hebben een staanplaats, wat voor een andere beleving zorgt. Wellicht kan jij een ticket scoren in dit deel van het stadion en ervaren hoe het is om een trouwe supporter te zijn van Borussia Dortmund.

Sterspelers bij Borussia Dortmund

Borussia Dortmund is een topclub en beschikt over een sterke selectie. De transferwaarde van de gehele selectie bedraagt momenteel ruim 443 miljoen euro. De absolute sterspelers bij Borussia Dortmund zijn Julian Brandt, Nico Schlotterbeck, Karim Adeyemi, Sébastien Haller, Gregor Kobel en Donyell Malen. Daarnaast komen veel supporters naar het stadion voor de smaakmaker Giovanni Reyna.

Prijzenkast van Borussia Dortmund

De prijzenkast van Borussia Dortmund is bijzonder indrukwekkend te noemen. De club won achtmaal de landstitel en eindigde 11 keer op de 2e plaats in de Duitse voetbalcompetitie. Daarnaast werd vijf keer de DFB Pokal gewonnen en zes keer de Duitse Supercup. In 1997 was Borussia Dortmund het sterkste in de UEFA Champions League. Dit is nog maar een kleine greep uit de prijzen die momenteel in de prijzenkast van de voetbalclub staan.

Complete voetbalreis Borussia Dortmund

Borussia Dortmund is een populaire club onder de Nederlandse voetbalfans. Dat komt vooral omdat het stadion eenvoudig bereikbaar is met de auto en het openbaar vervoer. Je kan ook altijd nog kiezen voor een complete voetbalreis naar Borussia Dortmund. In dat geval kan jij in één klap alles voor de voetbalreis regelen met een simpele boeking. Een complete voetbalreis bestaat uit tickets voor de voetbalwedstrijd, vervoer en een hotelovernachting in het centrum van Dortmund. Er zijn verschillende aanbieders van voetbalreizen naar Duitsland beschikbaar in Nederland.

Jij kan zelf een wedstrijd uitzoeken, aangezien er voor alle thuiswedstrijden van Borussia Dortmund reizen beschikbaar zijn. Je kan kiezen voor een wedstrijd in de Bundesliga, welke zal plaatsvinden in het weekend. De meeste DFB Pokal wedstrijden worden doordeweeks gespeeld, dat geldt ook voor de Europese duels van de Duitse topclub.

Tour door het Signal Iduna Park voetbalstadion

Het is mogelijk om naast een voetbalwedstrijd ook op een andere manier kennis te maken met Borussia Dortmund. Je kan namelijk deelnemen aan één van de tours door het Signal Iduna Park voetbalstadion. Je mag dan bijvoorbeeld een kijkje nemen in de kleedkamers en door de beruchte spelerstunnel lopen. Neem plaats op de reservebank of ga in het stoeltje van de hoofdtrainer zitten. Tijdens de stadiontour Borussia Dortmund kom je langs allerlei unieke plekken in het stadion. Een gids zal je van alles vertellen over het stadion, de club en zijn historie. Let op, er worden geen tours georganiseerd op wedstrijddagen. Je kan nu online alvast een ticket kopen voor de Signal Iduna Park tour, een kaartje is al verkrijgbaar vanaf 9,00 euro.

Press ESC to close