BlogKoning.nlBlogKoning.nl

Koolhydraat dieet, helpt het echt?

Je wilt snel afvallen. Dat is mogelijk met een goed dieet. Niet alle diëten helpen even goed. Probeer een dieet met weinig koolhydraten om snel gewicht te verliezen. Een dieet volgend zonder koolhydraten kan al snel resultaat geven. Je kunt in no-time gewicht verliezen met een koolhydraat dieet.

Wat houdt een koolhydraat dieet in?

Als je snel afvallen wilt met een koolhydraat dieet dan verander je jouw voedingspatroon. Je eet tijdens het koolhydraat dieet minder rijst, pasta en brood. Een koolhydraat dieet wordt veel gedaan door mensen die willen afvallen omdat deze zorgt voor een hoge vetverbranding. Een koolhydraat dieet zorgt voor minder pieken in de bloedsuikerspiegel en zorgt voor een stabiel insulineniveau.

Helpt een koolhydraat dieet wanneer je snel afvallen wilt

Het koolhydraat dieet volgen zou ervoor moeten zorgen dat je meer vet verbrandt en ook minder vet gaat opslaan in je lichaam. Een koolhydraat dieet werkt niet bij iedereen even goed. Veel mensen zullen ook alleen in het begin veel afvallen met een koolhydraat dieet. Doordat het daarna trager gaat stoppen veel mensen ermee. Je raakt met het dieet vooral veel vocht kwijt doordat je een daling krijgt van het glycogeen in het lichaam.

Je verliest de eerste weken veel lichaamsvocht waardoor je snel afvalt. Wanneer je na het afvallen weer zou starten met koolhydraatrijke producten is de kans dat je weer aankomt groot. Een koolhydraat dieet kan je aan het begin helpen met afvallen maar is niet de oplossing voor een langdurig resultaat. Het is een dieet dat niet effectief werkt op de lange termijn.

Snel afvallen met een koolhydraat dieet is lastig in sociale situaties

Wanneer je wilt afvallen kan een koolhydraat dieet lastig zijn. Het is moeilijk vol te houden. In bijna alle producten zitten namelijk koolhydraten. Wanneer je naar een feest gaat of uit eten gaat. Je zult het altijd tegenkomen. Als je op vakantie gaat zul je te maken krijgen met koolhydraten. Je kunt het moeilijker bijhouden waarin het zit wanneer je iets wilt gaan eten. Lees onze tips om af te vallen om het afvallen makkelijker te maken!

Een koolhydraat dieet is niet echt gezond

Met een koolhydraat dieet kun je snel afvallen aan het begin omdat je veel vocht verliest. Echter is het niet altijd succesvol en daarbij is het ook niet een gezond dieet. In het dieet zul je in het algemeen ook minder groente, granen en fruit mogen eten waardoor je niet voldoende vitamines, voedingsvezels en mineralen binnenkrijgt die je nodig hebt.

In een koolhydraat dieet zitten meer dierlijke producten die weer ervoor kunnen zorgen dat je andere gezondheidsklachten krijgt. Wil je dan toch het koolhydraat dieet volgen is het belangrijk om dit in overleg te doen met een diëtist bijvoorbeeld om dan je voedingspatroon te analyseren. Als je snel afvallen wilt met een koolhydraat dieet dan is het zeker mogelijk omdat je veel voedingsmiddelen weg moet laten. Je hebt er alleen niet veel aan op de langere termijn.

Een koolhydraat dieet of een koolhydraatbeperkt dieet volgen

Een koolhydraat dieet volgen betekent dat je veel voeding niet mag eten. Het werkt aan het begin goed wanneer je snel afvallen wilt. Het is ingrijpend en soms ook moeilijk vol te houden. Naast het koolhydraatarm dieet heb je ook het koolhydraatbeperkt dieet en hier hebben veel mensen baat bij. Je eet bij dit koolhydraat beperkend dieet niet 30% minder koolhydraten maar je schroeft de koolhydraten aan hoeveelheid naar beneden met 5 tot 10 procent. Het is gemakkelijker vol te houden dan een koolhydraatarm dieet en je kunt het goed toepassen in sociale situaties.

Je drinkt bijvoorbeeld minder frisdrank of je snoept minder. Een koolhydraatbeperkt dieet kan een geschikte optie voor je zijn om minder calorieën tot je te nemen mits je dit niet compenseert met voedingsstoffen zoals eiwitten en vetten. Een koolhydraat beperkend dieet zal effectiever werken dan een koolhydraatarm dieet.

Wat zijn de nadelen van een koolhydraatarm dieet?

Je lichaam heeft niet koolhydraten nodig voor glucose aan te maken. Het lichaam kan dit zelf produceren door eiwitten of vetten. Dit noemen ze gluconeogenese. Met het volgen van een koolhydraatarm dieet kunnen er klachten ontstaan omdat je veel producten niet tot je neemt maar die wel nodig zijn voor een goede balans in je lichaam.

Moe en sloom

Als je te weinig koolhydraten eet zul je je sneller moe en sloom voelen. Je zult merken dat je geen energie hebt voor dingen. Er zijn mensen waarbij het dieet goed werkt en die geen klachten ervaren. Je zou kunnen kijken tot hoever het voor je werkt. Een koolhydraat beperkend dieet zorgt ervoor dat je je niet sloom en moe gaat voelen.

Moe en sloom

Spierpijn

Als je veel sport en het koolhydraat dieet gaat volgen kan het gebeuren dat je meer last krijgt van spierpijn. Het herstel van je spieren zal minder worden. Wanneer je minder koolhydraten tot je neemt en erbij sport dan maak je minder HGH aan. Sporters hebben koolhydraten nodig omdat deze groeihormonen aanmaken. Wanneer de koolhydraten ontbreken kun je last krijgen van spierpijn.

Niet genoeg fruit

Bij het volgen van een koolhydraat dieet mag je ook minder fruit eten omdat er veel koolhydraten in zitten. Fruit is nodig wanneer je echt wilt afvallen. Wanneer je snel afvallen wilt is fruit belangrijk. Je kan soms beter fruit eten dan iets anders.

Als je elke dag 100 gram fruit zou eten dan kun je dat associëren met 300 gram gewicht verliezen in zes maanden tijd. Groente geeft nog een beter resultaat aan wanneer je dat zou blijven eten. Het maakt niet uit wat je dan nog eet of aan sport doet. Je afvallen zal meer succes hebben wanneer je groente en fruit eet in je voedingspatroon.

Een vertraagde schildklier

Een nadeel die kan optreden wanneer je weinig koolhydraten tot je neemt is een vertraagde schildklier. Doordat je geen koolhydraten neemt maak je ook geen insuline aan. Insuline is het vetopslag hormoon maar alleen als het in hogere hoeveelheden is. Een vertraagde schildklier vertraagt je metabolisme. Insuline is nodig.

Press ESC to close