BlogKoning.nlBlogKoning.nl

Kerst vieren in New York

Als je tijdens kerstmis in New York bent, zijn er tal van leuke activiteiten die je kunt ondernemen om de feestelijke sfeer van de stad te ervaren. Hieronder vind je enkele hoogtepunten.

De leukste activiteiten voor als je tijdens kerstmis in New York bent

Als je tijdens kerstmis in New York bent, zijn er tal van leuke activiteiten die je kunt ondernemen om de feestelijke sfeer van de stad te ervaren. Hieronder vind je enkele hoogtepunten.

Kerst in New Yorkse musea

Een bezoek aan een museum is altijd een goed idee, maar tijdens de kerstperiode hebben veel musea in New York extra speciale tentoonstellingen en evenementen. Zo kun je bijvoorbeeld het Metropolitan Museum of Art bezoeken, waar je kunt genieten van prachtige kerstversieringen en speciale concerten. Ook het American Museum of Natural History organiseert jaarlijks een betoverende kerstshow met indrukwekkende lichtinstallaties.

De leukste kerstvoorstellingen

New York staat bekend om zijn geweldige theateraanbod en tijdens de kerstdagen worden er diverse speciale voorstellingen opgevoerd. Een absolute must-see is de jaarlijkse opvoering van “The Nutcracker” door het New York City Ballet in het Lincoln Center. Daarnaast kun je genieten van andere klassiekers zoals “A Christmas Carol” of “Elf: The Musical”. Vergeet niet om vooraf je tickets te reserveren, want deze voorstellingen zijn populair!

Shoppen tijdens de kerst in New York

Als je graag winkelt, is New York tijdens de kerstperiode een waar paradijs. De stad staat bekend om zijn prachtige warenhuizen en boetieks die extra feestelijk versierd worden. Breng zeker een bezoek aan Macy’s Herald Square, waar je kunt rondstruinen tussen de adembenemende kerstetalages. Ook Fifth Avenue mag niet ontbreken op je lijstje, met winkels zoals Tiffany & Co., Saks Fifth Avenue en Bloomingdale’s.

Oud en nieuw in New York

Naast Kerstmis kun je ook het nieuwe jaar vieren in stijl in New York. Het hoogtepunt is natuurlijk de beroemde Oudejaarsavondviering op Times Square. Elk jaar komen duizenden mensen samen om te genieten van live optredens en het spectaculaire vuurwerk om middernacht. Als je dit spektakel wilt bijwonen, moet je er wel rekening mee houden dat het erg druk kan zijn en dat je vroeg aanwezig moet zijn om een goede plek te bemachtigen.

Al met al biedt New York tijdens de kerstperiode tal van activiteiten en evenementen die ervoor zorgen dat je helemaal in de feeststemming komt. Of je nu kiest voor een bezoek aan een museum, het bijwonen van een kerstvoorstelling, het doen van kerstinkopen of het vieren van oud en nieuw op Times Square, je zult gegarandeerd een onvergetelijke tijd hebben in de “Big Apple”.

Press ESC to close