BlogKoning.nlBlogKoning.nl

Hoe scoor ik goedkope vliegtickets?

Wij gaan graag op vakantie en kiezen het liefst voor een zonnige reisbestemming. De prijzen van de vakanties zijn echter flink toegenomen. Dat heeft alles te maken met de duurdere vliegtickets. De ‘normale’ Nederlander komt dus al snel uit bij een te duur vliegticket, terwijl het stiekem veel goedkoper kan. Er zijn namelijk een paar tips die je kunnen helpen om een goedkoop vliegticket op de kop te tikken en die hebben wij hieronder voor jullie genoteerd:

Vergelijkingssites voor vliegtickets

Er zijn bijzonder veel sites die je de kans bieden om de prijzen van de vliegtickets met elkaar te vergelijken. Enkele voorbeelden van SecretFlying, Tix en SkyScanner. Dat is onwijs handig en kan je direct de helpende hand bieden bij het aanschaffen van goedkopere tickets voor jouw aankomende vliegreis. Wij raden je ook aan om te overwegen om voor een pakketreis te kiezen en een mooie deal te scoren bij VakantieDiscounter of één van de andere reisorganisaties.

Wacht niet te lang

Er zijn veel vakantiegangers die er heilig in geloven dat de ticketprijzen op bepaalde dagen in de week afnemen. Zij denken bijvoorbeeld dat jij op de dinsdag een goedkopere prijs kan scoren. Dat was wellicht vroeger het geval, maar daar is tegenwoordig geen sprake meer van. Mocht je een mooie deal zien langskomen, twijfel dan niet te lang en profiteer van de topprijs.

Boeken met VPN

Je hebt misschien wel eens gehoord van VPN. Je kan dan voor een klein bedrag gebruikmaken van een anonieme verbinding met het internet, waardoor de website geen idee hebt vanwaar jij de website bezoekt. Je kan met het grootste gemak van locatie en IP-adres wijzigen. Dat is handig, want dan kan de boekingswebsite niet zien vanwaar jij een ticket probeert te boeken. Misschien kan jij op een andere locatie wel een veel betere deal krijgen voor dezelfde vliegreis. Het is in ieder geval een leuke manier om te proberen geld te besparen.

Google Flights als hulpmiddel

Google gebruiken wij natuurlijk voor het opzoeken van informatie, afbeeldingen en het laatste nieuws. Je kan ook Google Flights gebruiken, wat tevens een systeem is om vliegticketprijzen met elkaar te vergelijken. Je kan een bepaalde gegevens invullen, zoals het vertrekpunt, eindbestemming en de datum. Wij raden je aan om geen eindbestemming in te vullen, zodat jij alle prijzen van alle bestemmingen over de gehele wereld kan checken. Wellicht zie je een geweldige deal voorbijkomen.

Bespaar geld met de vluchttijd

Een vlucht in het weekend is eigenlijk altijd duurder dan wanneer jij doordeweeks vertrekt. Echter kan ook de vluchttijd een groot effect hebben op de prijs van het vliegticket. De vluchten later op de dag zijn vaak minder populair en dus ook goedkoper. Daarnaast raden wij je aan om een vlucht te boeken die samenvalt met een maaltijd, want die kan jij dan kosteloos nuttigen in het vliegtuig. Het is ook mogelijk om voor langere vluchten te kiezen voor een vlucht met één of meerdere overstappen, dat is ook een methode om geld te besparen.

Flexibele reisdata

De duurste tickets worden aangeboden op feestdagen en tijdens de vakantieperiodes. In het hoogseizoen op vakantie gaan is gewoonweg prijzig. Je kan veel goedkoper een vliegticket scoren wanneer je flexibel bent, oftewel op gekke tijden kan reizen en het liefst ook doordeweeks in het laagseizoen. Daarnaast kan jij op vergelijkingssites ook op meerdere dagen in een week zoeken en op die manier een nog betere deal vinden.

Check de prijzen bij de luchtvaartmaatschappij

Het zal je opvallen dat de prijzen van de vliegtickets eigenlijk altijd goedkoper zijn bij vergelijkingssites. Tenminste, dat is wat deze sites je doen laten geloven. Je wist het misschien nog niet, maar je kan ook vliegtickets boeken op de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij, zoals KLM en Transavia. Het kan zijn dat jij dan alsnog goedkoper uit bent, bijvoorbeeld omdat je geen extra kosten hoeft te betalen voor bepaalde diensten. Het kan sowieso geen kwaad om dat even te controleren.

Press ESC to close