BlogKoning.nlBlogKoning.nl

Het ideale dieet, een wijndieet!

Je bent op zoek naar een dieet dat bij je past. Tijdens je zoektocht ben je erachter gekomen dat er talloze soorten diëten zijn die je zou kunnen volgen. Ergens ben je een keer iets tegengekomen over een wijndieet. Toch blijft het je bezig houden allemaal. Als je een wijnliefhebber bent zou dit nog wel eens je droom dieet kunnen zijn. Wat is een wijndieet dan precies? Wat moet je je erbij voorstellen? Kun je wel afvallen door het drinken van wijn?

Wat houdt een wijndieet precies in?

Als je voor het wijndieet wil gaan dan mag ie iedere dag een glas wijn drinken. Dit moet dan 125 milliliter rode wijn zijn. Het moet rode wijn zijn omdat daar procyanidine in zit. Deze staat beter bekend onder de naam vitamine P.

Over vitamine P wordt gezegd dat het goed is voor je hart en bloedvaten. En het zou een gunstig effect moeten hebben op je cholesterol waardes. Er zijn een aantal soorten wijn waar procyanidine in aanwezig is.

We hebben het dan over Merlot wijnen, Bordeaux wijnen en de wijnen van Cabernet Sauvignon. Als je het wijndieet gaat volgen dan zullen deze wijnen je aangeraden worden. Dit door het gehalte aan procyanidine dat erin aanwezig is.

Wat voor effect heeft het drinken van wijn op je gewicht?

Het is natuurlijk niet zo dat het drinken van rode wijn alleen effect zal hebben op je gewicht. Bij het wijndieet worden andere producten die rijk zijn aan procyanidine aangeraden. Een van deze voedingsmiddelen zijn bijvoorbeeld appels, noten of pure chocolade.

Naast deze dingen zul je nog wel drie caloriearme maaltijden moeten eten op een dag. Hierbij kun je denken aan gestoomde vis. Als ontbijt zou je kunnen kiezen voor een portie muesli met bessen. Tussen de maaltijden door kun je als tussendoortje altijd een appel of een stukje chocolade eten.

Als laatste nog een tip voor een caloriearme lunch. Je zou dan bijvoorbeeld een salade kunnen maken waar goede vetten in zitten. Hierbij zou je gebruik kunnen maken van avocado of tonijn. Dan heb je een heerlijke salade die caloriearm is.

Antioxidanten en Procyanidine

Wanneer je voor deze producten zou kiezen krijg je niet alleen maar procyanidine binnen. Je krijgt ook allemaal andere belangrijke antioxidanten binnen. Antioxidanten zijn stoffen in je lichaam die de strijd aan gaan tegen schadelijke stoffen in je lichaam. Een van deze stoffen zou kanker kunnen zijn.

Het is dus niet zo dat het bij een wijndieet alleen maar om de wijn draait. Het gaat ook over het binnenkrijgen van andere voedingsstoffen die belangrijk zijn voor ons lichaam. En die ons helpen ons lichaam gezond te houden.

Bij het wijndieet is de rode wijn wel een onderdeel die bijdraagt aan een gezondere leefstijl. Met als gevolg een gezonder lichaam. Het dieet kan er aan bijdragen dat je langer zou blijven leven. Hoe leuk is het als je tegen je vrienden kunt zeggen dat je op een wijndieet bent.

Wat doen procyanidine precies?

Procyanidine is een stof die je in verschillende voedingsmiddelen tegenkomt. Deze stof draagt eraan bij dat de functie van je bloedvaten verbeterd wordt. Daarbij helpt het hart- en vaatziekten te voorkomen. Hiermee voorkom je ook meteen dat je aders dicht zullen slibben en het verlaagt je cholesterol.

Het drinken van wijn zou je kunnen combineren met allemaal lekker dingen. Zo zou je bijvoorbeeld, appel, stukjes donkere chocolade, noten of kaneel kunnen nemen bij de wijn. Deze voedingsmiddelen bevatten ook allemaal procyanidine.

Wat zijn de effecten van het wijndieet?

Wanneer je een dieet aan het volgen bent, dan verwacht je bepaalde resultaten. Een dieet heeft vaak meer effecten dan alleen het toewerken naar een gezond gewicht. Zo zouden effecten van het wijndieet heel divers kunnen zijn.

Je bloedsomloop zou verbeterd kunnen worden. Ook je cholesterol zal verbeteren. Door dit dieet zul je buikvet verliezen. Hierdoor zul je een smallere taille kunnen krijgen. Tijdens het wijndieet zou je geen hongergevoel moeten ervaren. Hierdoor heb je minder snel de neiging om te gaan snoepen.

Naast de vitale effecten kun je ook een aantal cosmetische effecten waarnemen. Tijdens het volgen van het wijndieet zul je merken dat je huid steeds meer zal gaan stralen. Ook je haar zal er beter en gezonder uit gaan zien.

Deze uiterlijke metamorfose heeft alles te maken met de stoffen die je binnenkrijgt en juist niet binnenkrijgt tijdens het volgen van het wijndieet. In dit geval ligt het er vooral aan wat je niet binnen krijgt en wat je dus laat staan aan voedingsmiddelen.

De uiteindelijke effecten van een wijn dieet bestaat niet alleen uit het verliezen van het gewicht. Het kan ook een levensrekkende werking hebben. Het risico op hart- en vaatziekten neemt enorm af. Ook het risico op dementie of diabetes wordt kleiner. En dat op basis van het drinken van 1 glas rode wijn op een dag.

Het drinken van rode wijn

Wanneer je het wijn dieet volgt mag je dagelijks 1 glas wijn hebben. In dit glas zou dan 125 milliliter rode wijn mogen zitten. In rode wijn zitten allemaal gezonde stoffen die goed zijn voor je lichaam en geest.

Het drinken van roden wijn verkleint gezondheidsrisico’s. Naast de wijn kun je ook nog altijd iets lekkers knabbelen. Als je hier verantwoord mee om gaat is het een dieet waarbij je volop van het eten en drinken kunt genieten.

Het is dus eigenlijk een fabel dat het drinken van wijn ongezond zou zijn. Als je rode wijn gaat halen, hou dan het aantal calorieën per glas in de gaten. Hoe lager het aantal calorieën hoe beter het is voor het dieet.

Wijnen met een laag aantal calorieën per glas zijn bijvoorbeeld een Merlot, pinot noir of een rosé. Marsala en Sherry zijn dranken die je beter niet kunt nemen tijdens het dieet. Deze hebben ruim twee keer zoveel calorieën in een glas als een van de verantwoorde wijnsoorten.

Het drinken van witte wijn wordt ook sterk afgeraden. Het aantal calorieën per glas ligt twee keer zo hoog als die van de verantwoorde rode wijnen.

Press ESC to close