BlogKoning.nlBlogKoning.nl

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden in Brussel

Altijd al eens gedacht om een bezoek te brengen aan Brussel, maar werkelijk geen idee wat je er kunt vinden? Eigenlijk is het vrij simpel, want Brussel staat bekend om allerlei leuke bezienswaardigheden die je echt niet mag missen. Brussel is de hoofdstad van België en eerlijk gezegd zal jij je hier nooit gaan vervelen. Nadat je eenmaal een bezoek gebracht hebt aan Brussel, zal je hoogstwaarschijnlijk nog een aantal keren terug willen gaan. Sommige plekken zijn niet heel druk bezocht door toeristen, omdat men niet weet dat ze er zijn. Door te weten wat de leukste bezienswaardigheden zijn in Brussel, zijn wij ervan overtuigd dat jij je reis snel zou willen gaan plannen! Hoe lang zou jij graag naar deze prachtige stad willen gaan?

Het hart van Brussel is de grote markt

Als je wandelen leuk vindt en diverse bezienswaardigheden zou willen bekijken, dan is het goed om naar de grote markt te gaan. Het hart van Brussel is namelijk de grote markt, maar men noemt dit ook wel het kloppend hart. Dit is ook niet heel gek, want het is er vrij druk en er komen veel bezoekers omdat er diverse kraampjes te bezichtigen zijn. Ook kun je hier zomaar schilders zien die hun kunstwerk onder de mensen wil brengen, maar in de avonden kun je hier genieten van de leuke terrassen. Daarnaast kun je tijdens je bezoek echter veel verschillende bezienswaardigheden bewonderen, zoals het museum van de oude stad.

Manneken Pis mag niet ontbreken

Je hebt er waarschijnlijk al vaak over gehoord, maar manneken pis mag echt niet ontbreken tijdens je bezoek aan Brussel.  Manneken pis is leuk om te bewonderen als je gaat wandelen, hoewel het misschien wel een beetje opletten is. Het beeld is namelijk minder groot dan je in eerste instantie had gedacht. In de afgelopen jaren hebben ze het vaak geprobeerd te stelen, maar werd het gelukkig keer op keer weer teruggevonden.

Het muziekinstrumentenmuseum

Niet alleen wandelen is prachtig in Brussel, maar het muziekinstrumentenmuseum is minstens zo speciaal. Dit prachtige museum wordt niet overal vermeld, maar is echt wel de moeite waard. Velen weten namelijk niet dat je hier niet alleen een prachtig uitzicht hebt, maar ook kun je hier uitkijken over de prachtige tuinen.

Het atomium

Een gigantisch bouwwerk, dat is het Atomium. Het wordt zo genoemd, omdat het een gigantisch atoom moet voorstellen. De bollen van het Atomium hebben wel een diameter van 18 meter, wat overigens erg bijzonder is. Hier kun je genieten van een lekker hapje, drankje en om niet te vergeten van een prachtig uitzicht. Zou jij dit gigantische bouwwerk durven beklimmen? Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je natuurlijk ook van beneden af genieten van een prachtig plaatje. Je vindt er namelijk een amusementspark met verschillende gave onderdelen!

atomium

Het Koninklijk paleis

Wanneer je in de zomerperiode gaat, dan kun je hier terecht om het Koninklijk paleis te bezoeken. In de winterperiode is deze helaas niet toegankelijk voor bezoekers. Je zult je ogen hier uitkijken en echt genieten van dingen die je waarschijnlijk nooit eerder hebt gezien. Wist je dat het Koninklijk paleis al bestaat sinds 1826?

De striproute

Misschien heb je er wel niet eerder van gehoord, maar de striproute is een prachtige bezienswaardigheid als jij van strippen houdt. Hier kun je namelijk een striproute wandelen en alle leuke stripfiguren spotten die uit België komen. Je kunt hierbij denken aan hele mooie muurschilderingen. Ben jij ook zo een fan van Suske en Wiske of juist Asterix en Obelix? Dit is wel een veel bezochte plek, waardoor het hier lekker druk zal zijn!

Een bezoek aan de kathedraal

Een bezoek aan de kathedraal mag eigenlijk niet ontbreken, want deze is echt prachtig. Dit is namelijk de kathedraal van Sint-Michel en Sint-Goedele en als je dol bent op een orgel dan zit je helemaal goed! Het orgel is namelijk wel het meest indrukwekkende wat je hier kunt spotten. Wist je dat hier alle koninklijke huwelijk door de tijd heen hebben plaatsgevonden?

kathedraal

Volkswijk de Marollen

Een leuke rommelmarkt en het volkse van vroeger kun je vinden in de Volkswijk de Marollen. Je bindt het aan het vossenplein, waar je dan ook eens lekker kan struinen naar leuke artikelen. Je zou misschien zelfs wel kunnen zeggen dat het een authentieke wijk is en je deze een klein beetje kunt vergelijken met de Jordaan. Vergeet dit zeker niet aan je lijstje toe te voegen!

Het Jubelpark

Je wilt waarschijnlijk niet alleen een bezoek aan de stad brengen. Vergeet dan niet het Jubelpark te gaan bezoeken, want dit is een prachtig stadspark en heeft een geweldige triomfboog. Je vindt hier allerlei musea bij elkaar, waardoor jij je hier wel een poosje kunt vermaken. Wist je dat het Jubelpark ter ere van het 50-jarige onafhankelijkheid werd gebouwd? Je zou wel kunnen zeggen, dat het juist daardoor nog veel mooier is! Vergeet niet je fotocamera mee te nemen, want hier wil je echt graag een paar leuke foto’s vastleggen.

Vergeet de Grote Zavel niet

De Grote Zavel is een hele mooie wijk, waar je als antiekliefhebber op de juiste plek bent. Vind je antiek voor heel even leuk, ook dan kun jij je hier nog wel een beetje vermaak vinden. Je vindt in deze prachtige wijk namelijk allerlei restaurants, maar ook chocolatiers met onwijs lekkere versnaperingen. De winkeltjes die je hier vindt verkopen echter ook allerlei lekkere dingen, waar jij zeker weten lekker van zult kunnen genieten. De kerken die je hier kunt vinden, zijn behoorlijk historisch en moet je echt gezien hebben als je hier naartoe gaat.

Wanneer ga jij?

Het hele jaar kun jij in Brussel terecht om allerlei leuks te zien. Welke bezienswaardigheid je ook wilt bezoeken, in Brussel kun jij de tijd van je leven beleven. De drukte, de gezelligheid, het lekkere eten, echt aan niets zal het je ontbreken. In welke periode van het jaar zou jij naar Brussel willen gaan en wordt het een weekendje of wordt het gelijk een weekje weg?

Press ESC to close