BlogKoning.nlBlogKoning.nl

De meest zonnige eilanden van Europa

We kiezen vandaag de dag steeds meer voor een zonnig eiland binnen Europa en dat is ook niet heel gek. We zijn namelijk dol op cultuur snuiven, maar dan wel in combinatie met een lekker zonnetje waarbij je lekker kunt ontspannen. Alle zonnige eilanden binnen Europa beschikken namelijk over leuke bezienswaardigheden, gezellige stranden en prachtige dorpjes om eens even lekker door te struinen. We willen liever niet zo ver reizen voor een prachtige bestemming en dat is ook echt niet nodig! Je kunt namelijk binnen een aantal uren al genieten van een prachtig zonnig eiland! Waar zou jij graag op vakantie willen gaan en is er een eiland dat jouw voorkeur heeft?

Het Eiland Milos in Griekenland

Het eiland Milos is erg bekend in Griekenland en dat is niet zonder reden. Hier kun je namelijk het beroemdste standbeeld vinden, die de naam Venus de Milo draagt. Iedere bezoeker kan hier allerlei schatten ontdekken, want het eiland is welgeteld achtenvijftig vierkante kilometer groot. Je geniet hier niet alleen van een prachtig eiland en omgeving, maar je treft hier ook parelwitte stranden aan. Er zijn delen op het eiland die niet veel drukte kennen, wat juist interessant is als je even aan de drukte wilt ontsnappen. Wist je dat het eiland Milos een vrij goedkope bestemming is om op vakantie te gaan? Je zou wel kunnen zeggen dat het dus de perfecte bestemming is om jouw vakantie eens door te brengen!

Milos

Het eiland Paros in Griekenland

Een ander eiland in Griekenland die je zeker toe mag voegen aan je lijstje is Paros, want ook hier vind je prachtige stranden hele mooie dorpen. De wateren die je hier vindt zijn ondiep en verschillen van hele mooie kleuren. Alleen dit is al een prachtige foto waard. Je kunt hier genieten van de kleine vissershaven en wist je dat de haven allemaal kronkelstraatjes kent? Ben je dol op wandelen, ook dan zit je op het eiland Paros goed! Je kunt er namelijk ontzettend leuke wandelingen maken over de prachtig aangelegde wandelpaden. Paros is een eiland voor jong en oud en niet voor niets een van de mooiste eilanden binnen Europa.

Paros

Lipari in Italië

Lipari is een gigantisch groot eiland dat net voor de kust van Sicilië ligt. Ook is dit eiland wel het dichts bevolkt, waardoor het er altijd lekker druk is. Je kijkt je ogen uit in de straten en de steegjes van dit prachtige eiland. In de stad hangt een sfeer, waar je ontzettend blij van wordt waardoor dit wel eens een de beste vakantie ooit kan worden. De lekkerste restaurantjes, de leukste winkeltjes bieden je alles wat jij nodig hebt om te genieten op dit eiland. De mensen die op Lipari wonen en werken zijn vriendelijk en sociaal, waardoor jij je hier erg welkom zal gaan voelen. Natuurlijk kun je hier ook allerlei leuke dingen doen! Ben jij ook zo dol op Italiaans eten?

Lipari

Bezoek het eiland La Gomera in Spanje

Zoals velen van ons wel weten zijn de Canarische eilanden bekend als veel bezochte eilanden in Spanje. Het hele jaar door is het er lekker druk en de temperaturen zijn er aangenaam. Het eiland La Gomera heeft wel iets unieks, dat andere eilanden niet hebben. Het heeft namelijk oerwouden, die je echt eens gezien moet hebben als je hier naartoe gaat. La Gomera heeft hele mooie stranden en je spot heel eenvoudig helderblauwe wateren. Op het eiland is allerlei leuks te ontdekken, waardoor jij je ogen uit zult kijken! Wist je dat het eiland eenvoudig te bereiken is met de boot?

Gomera

De Scilly-eilanden in het Verenigd Koninkrijk

Je zult misschien niet gelijk aan het Verenigd Koninkrijk denken, wanneer jij een zonnige vakantie wilt gaan boeken. Het Verenigd Koninkrijk heeft echter wel diverse eilanden, waar je een prachtige vakantie kunt vieren. Deze eilanden worden vaak vergeten, omdat men meestal niet eerder gehoord heeft van de Scilly-eilanden. Juist de Scilly-eilanden zijn tropisch warm en de wateren hier zijn echter brandschoon. Men zegt dat het een norm is en daarom zul je hier ook op kijken of als het een spiegel is. Je geeft jouw vakantie een extra boost, als je hier op vakantie gaat! Er is namelijk erg veel te beleven en je kunt genieten van de drukte en de rust. Het is, maar net waar jij echt zin in hebt. De mooi aangelegde tuinen, de wijnproeverijen en de diverse attractie mogen tijdens je bezoek niet ontbreken.

Scilly-eilanden

Het eiland Porquerolles in Frankrijk

Frankrijk is een veel geboekte vakantie bestemming, want hier vind je echt voor iedere wat wils. Het eiland Porquerolles is echter niet heel erg bekend, terwijl dit wel meer bekendheid verdiend. Let wel op het eiland is beschermd, wat wil zeggen dat je geen bloemetjes mag plukken. Wel kun je hier lekker in de zon liggen ontspannen, want daar is ruimte genoeg voor. Met de auto kun je niet op het eiland, maar dat heeft juist iets uniek. Wil jij genieten van pracht en praal? Dan ben je op dit tropisch eiland aan het juiste adres.

Porquerolles

Het kiezen van een zonnige vakantiebestemming

We snappen dat het kiezen van een zonnige vakantiebestemming best een beetje lastig kan zijn, omdat je natuurlijk zo onwijs veel mooie plekken hebt. Wij hebben wel de allermooiste zonnige bestemmingen benoemd, omdat jij zo ook veel eenvoudiger kan kiezen. Vind jij het ook lastig een keuze te maken? Misschien kun je dan beter een selectie maken op de reisafstand en hoe jij het eiland van jouw keuze kunt bereiken. Alle eilanden hebben namelijk wel iets bijzonders en unieks, waardoor de keuze eigenlijk altijd goed is.

Alle eilanden bieden de lekkerste maaltijden, versnaperingen, geweldige bezienswaardigheden en ga zo maar door! Weet jij inmiddels al welk eiland het gaat worden en hoe lang jij op vakantie wilt gaan? Wordt het midden in de zomer of ga jij voor een rustig moment buiten het seizoen? Een ding is zeker jouw vakantie kan niet meer stuk, nadat jij een van deze prachtige eilanden hebt geboekt!

Press ESC to close